Sådan vælger du en trillebør

Du kommer materialer i kassen, hjulet er med til at transportere læsset, og håndtagene gør dig i stand til at løfte læsset. Hvad skal man så se efter? Her ser du, hvordan du vælger den trillebør, der er bedst til dig.

Kassen

Dybe kasser har plads til mere og giver trillebøren bedre balance. Plastikkasser er populære blandt hobby gartnere, fordi de er lette, og de vil ikke korrodere, lække eller ruste. Anlægsgartnere og bygningsarbejdere foretrækker metalkasser på grund af deres styrke og holdbarhed. De kan være sømløse eller foldede, galvaniserede eller pulvermalede.

Hjulet

Smalle dæk er lette at manøvrere på små områder, men kan være tilbøjelige til at vælte. Brede dæk kan bære store læs og er egnet til bløde overflader, såsom græsplæner, men de kan være vanskelige at trille ned ad smalle stier. Oppustelige dæk er lette at bruge, skånsomme for haven og mere alsidige end massive hjul.

Håndtag

Træhåndtag er som regel bredere og mere behagelige end deres modstykker af metal.

Opbevaring

Vask trillebøren efter brug. Stil den op på kanten og hold den uden for vejrliget. Solskin kan tære på plastik kasser, mens regn og fugt kan få metaldele til at ruste og træhåndtag til at forvitre.

Gartner tip

Skån ryggen: gør læsset lettere ved at placere det meste af vægten over hjulet, ikke nær håndtagene. Og hvis du mærker trillebøren begynde at vælte, skal du ikke forsøge at rette op på den – du vil bare ende med at komme til skade.

For et stort udvalg af billige og holdbare trillebører besøger Ergolift.dk

Post Author: admin