Mulige ulykker ved brug af Palleløftere

En Ergolift palleløfter kan virke meget enklere og lettere i forhold til at betjene en gaffeltruck, men ulykker kan stadig ske. De kan være mere tilbøjelige til at ske med en palleløfter, da operatøren måske er mindre tilbøjelig til at tage sikkerhedsprotokoller for palleløftere alvorligt. De kan endda være mere afslappede med driftspraksis.

En ulykke med palleløftere kan opstå, når operatøren ikke er opmærksom på vægtbegrænsninger, korrekte brugsteknikker, og hvad der er rundt om ham. Arbejdere er måske ikke opmærksomme på farer i nærheden. Disse farer omfatter andre arbejdere, maskiner og gaffeltrucks. Når en palleløfterchauffør ikke kender udstyrets korrekte begrænsninger, er de mere udsatte for at blive ramt af og knust af maskinen og de materialer, de håndterer.

Ifølge OSHAs optegnelser er mange arbejdere kommet alvorligt til skade på grund af utilstrækkelig sikkerhed. Tidligere ulykker omfatter en arbejder, der blev ramt af en faldende last, da han flyttede sig fra kørestilling til gaflerne for at overvåge lasten. Det vides ikke, om lasten var korrekt stabiliseret.

En anden arbejder måtte have alle fire tæer på sin venstre fod amputeret, da han kørte en palleløfter og kom til at bakke direkte ind i en modkørende gaffeltrucks bane. Gaffeltrucken kørte arbejderens fod over og knuste hans tæer.

Andre ulykker involverer arbejdere, der får deres ben knust, brækker knoglerne eller sidder fast mellem paller og andre genstande. Uden ordentlig sikkerhedstræning er arbejderne ikke parat til at genkende og undgå farer, og sandsynligheden for en ulykke med palleløfter vil være stor.

Indlægs forfatter: admin